Main Page Sitemap

Cara main forex malaysia


cara main forex malaysia

atau terjun macam tu jer. Step 1: Open position (buy/sell) Step 2: Tunggu dengan sabar Step 3: Close position (untung/rugi) Klik sini untuk info yang lebih detail beserta gambar. Nama penuhnya, Foreign Currency Exchange (Forex) atau pertukaran mata wang. Setiap jenis kuki boleh mengesan aktiviti yang berbeza.

Cara Bermain Forex Trading
Siri Belajar Forex dalam Bahasa Melayu (updated 2018

Semua kena belajar dan praktis sampai betul-betul faham. Di sini ramai yang silap. Forex yang bersifat tunai berlaku semasa pelabur ingin bercuti ke luar negara, mereka ke pengurup mata wang dan menukar RM dengan mata wang negara yang kita mahu pergi contohnya RM dengan AS apabila kita hendak ke Amerika Syarikat, RM dengan Riyal kalau ke Arab Saudi. Jangan buang masa mencari broker yang sempurna. Money management sangat penting. Dah banyak terjadi kes penipuan ini kat Malaysia. Disebabkan data dalam kuki tidak berubah ketika ia bergerak secara ulang alik, ia tidak mampu mempengaruhi operasi komputer anda tetapi ianya bertindak seperti log (iaitu ia merakam aktiviti pengguna dan menyimpan maklumat yang dinyatakan) dan ia dikemas kini setiap kali anda melayari laman web kami. Maksudnya tak perlu nak berebut-rebut pelanggan. Pasang nfp forex surut dalam perniagaan tu biasalah kan. Belajar guna indicator, bukan Asas Forex. Bagi Forex pula, ia melibatkan semua mata wang asing dunia seperti USD, EUR, JPY, GPB, WON dan sebagainya. Anda perlu tahu asas forex candlestick, support and resistance, trade time frame berbeza, masa sesuai untuk trade dan sebagainya jika anda nak hidup dalam ranjau berduri forex.


Sitemap